Het is natuurlijk hartstikke vermakelijk om een mooie tuin te hebben en daar iedere dag van te kunnen genieten. Helaas zien desondanks de meeste tuinen er enkel in de zomer degelijk uit. De meeste tijd van het jaar, vooral tijdens de winter en het najaar en delen van de voorjaar, worden tuinen gekenmerkt door waterplassen en kale planten. Om ervoor te zorgen dat je tuin er altijd op zijn best uitziet, zijn er een aantal opties om je tuin zo onderhoudsvriendelijk te maken als mogelijk. In dit artikel geven we je daarom 3 suggesties om minder werk te hebben aan je tuin.

Kies voor kunstgras i.p.v. natuurlijk gras

Kunstgras, of nepgras, is op het ogenblik steeds van betere kwaliteit en wordt tevens alsmaar goedkoper. Het belangrijkste pluspunt van kunstgras ten opzichte van natuurlijk gras, is dat het vrij gering onderhoud vraagt; eigenlijk helemaal niets! Je hoeft het niet te maaien, je hoeft het niet bij te zaaien en je hoeft het tevens niet te besproeien. Let er wel op dat je rekening houdt met het wegstromen van hemelwater. Gebruikelijk is dat dit wordt geabsorbeerd door de grond, maar dat ligt met kunstgras ietwat anders.

Meer tegels, minder planten

Alle soorten planten en bloemen dienen verzorgd te worden. Dit betekent dat zij gesnoeid dienen te worden, voorzien dienen te worden van eventuele bemesting en dat ze bewaterd dienen te worden. Al is dit laatste in Nederland niet zozeer een issue, aangezien het water namelijk regelmatig met bakken uit de hemel komt vallen. Desondanks kan het snoeien en bemesten een hoop tijd in beslag nemen. De regel is dus: des te minder planten, des te minder werk

Huur een tuinman in

Een andere manier om jezelf van een heleboel werk te kunnen besparen, is door een tuinman aan te nemen voor het tuinonderhoud. De tuinman kan langskomen op een aantal momenten zoals eens per week, eens per maand of eens per kwartaal. Het is natuurlijk vele malen prijziger om een tuinman in te huren, dan zelf het werk te doen, maar in een lijst met moeite besparende suggesties mag deze dus niet ontbreken.

Pin It on Pinterest