De meeste mensen brengen veel tijd door op de werkvloer. Het kantoor schoonhouden is daarom een ongelooflijk belangrijke factor van het dagelijkse werkleven. Hoewel het geweldig zou zijn als je elke dag zelf zou kunnen schoonmaken om ervoor te zorgen dat alles altijd spik en span is, is de waarheid dat je de grotere schoonmaakklusjes waarschijnlijk uitstelt totdat het echt nodig is. Totdat een belangrijk iemand op de deur klopt en je dwingt om alles op te ruimen als een zeer efficiƫnte schoonmaak ninja. Soms kan de indruk wekken dat alles schoner is dan het in werkelijkheid is, je helpen om er tijdelijk niet uit te zien als een absolute sloddervos. En dat is belangrijk. Dus hier zijn 4 dingen die je kunt doen zodat je kantoor er goed uitziet wanneer je het nodig hebt.

1. Houd je bureau opgeruimd

Dit is het meest voor de hand liggende ding om te doen, en tegelijkertijd het moeilijkste. Ik weet dat je je grappige koffiemokken, printer handleidingen en collectie pennen op je bureau wilt hebben liggen, klaar om in een oogwenk gebruikt te worden. Maar heb je ze daar echt nodig? Waarschijnlijk niet. Ruim dus het bureaublad op voordat mensen je kantoor binnenlopen en zoek een plek waar je al die rommel kwijt kunt. Zo komt ook nog eens je bureau mooi uit.

2. Laat wat licht binnen

Soms kunnen alle tl-lampen je kantoor niet zo aangenaam maken als je wilt. Gelukkig is daarvoor nog altijd het raam. Open de gordijnen en laat wat licht naar binnen gluren, zodat je bezoekers niet in het donker met je hoeven te praten. Misschien zelfs het raam een beetje openzetten als ventilatie kan helpen voor een frisse lucht.

3. Verberg alle kabels

Weinig dingen zijn zo storend als computerkabels en andere draden die achter je bureau bungelen. Leid alle kabels door de doorvoeropening van je bureau en onder je bureau, zodat het uit het zicht is voor iedereen die je kantoor binnenloopt. Gebruik eventueel gekleurde kabelbinders om die vervelende kabels beter te ordenen.

4. Haal wat planten

Niets is zo uitnodigend als een paar mooie planten om je kantoor op te fleuren. Neem een paar planten die passen bij de kleuren en accenten van je kamer. Ga niet te ver, het is tenslotte nog steeds een kantoor. Maar begrijp wel dat mooie planten een uitstekende aanvulling kunnen zijn aan de rest van de ruimte.

Pin It on Pinterest