Als je mensen hoort praten over een beton tuin, dan vraag je misschien wel af of dit echt over een tuin gaat of dat men praat over een ander fenomeen. Je kunt jezelf voorstellen dat een betontuin eigenlijk gewoon een plek is wel allerlei betonnen elementen staan, bijvoorbeeld bij een tuincentrum.Toch bestaan er tuinen die je toch wel met recht een betontuin zou mogen noemen. Wij gaan de verschillende opties met je doornemen om je een beetje bij te praten. Op deze manier krijgt design beton een heel andere lading 

Natuurlijke sfeer in een betontuin brengen

Het lijkt een onmogelijke opgave om een natuurlijke sfeer in een beton tuin te brengen als je denkt aan de term beton. Natuur en beton lijkt een onoverbruggelijke tegenstelling te zijn. Natuurlijk valt het in werkelijkheid allemaal wel mee. Het is heel goed mogelijk om een natuurlijke sfeer in hun betontuin te brengen. Maar wat is een betontuin? In feite is het een achter- of voortuin waarin beton in de vorm van tegels, opzetranden en bakken een grote rol speelt. Ook de omheining van de tuin kan gekleurd zijn door het materiaal beton, bijvoorbeeld wanneer je betonbrokken in stalen kooien rond je tuin hebt als omheining, of als een deel daarvan. Vervolgens kun je in bakken bloemen en planten plaatsen, deze zet je dan gewoon in de tuin en ze bieden een alternatief voor een lapgrond. 

Het gedeelte van de beton tuin open laten

Het is ook mogelijk om een gedeelte van de beton tuin open te laten om daar bijvoorbeeld bamboe in te plaatsen. Op deze manier ben je al snel bezig en minimalistische zentuin te maken. Hoewel in de betontuin dan ook vaak natuursteen gebruikt wordt om het natuurlijke karakter van de tuin kracht bij te zetten. Een leibeuk kopen is bijvoorbeeld ook een goed idee wanneer je wat extra sfeer in je tuin wilt brengen. Laat je inspireren voor meer natuurlijke input in je betontuin door eens te kijken op bomenbezorgd.nl. 

Pin It on Pinterest