Op zoek naar iets anders? Dan is een gietvloer in combinatie met een betonvloer misschien wel iets voor jou. Beton samen met een mooie gietvloer zorgt voor een verbluffende en unieke uitstraling. De perfecte keuze voor een woning waarbij design en strakheid centraal staat.

De laatste tijd wordt er als maar meer geƫxperimenteerd met verschillende soorten vloeren bij elkaar. En waarom ook niet? Verschillende vloeren gebruiken ziet er unieker en speelser uit. Hierboven op heeft het ook enkele voordelen.

Een betonvloer wordt, zoals de naam het zelf al zegt, gemaakt van beton. Hierdoor is de vloer hard en stevig. De vloer kan minder goed tegen water dan een gietvloer. Alsook is het moeilijker te combineren met vloerverwarming. Het materiaal van een betonvloer is namelijk niet geschikt tegen wisselende temperaturen. Hierom raden we aan om de betonvloer in ruimtes te leggen waar er geen vloerverwarming is en waar de kans klein is dat de vloer in contact komt met water. Denk hierbij aan de gang, living (als er geen vloerverwarming is) en de slaapkamers.

De gietvloer is flexibeler en voelt zachter aan. De vloer is dunner dan een betonvloer hierdoor is de vloer perfect te combineren met vloerverwarming. Daarbij zijn gietvloeren waterdicht. Het is dus de ideale vloer voor in badkamers en keukens. In tegenstelling tot betonvloeren hebben gietvloeren meer verschillende kleuren om uit te kiezen.

Het wordt dus als maar meer gedaan om een betonvloer te combineren met een gietvloer. Denk vooraf goed na over welke vloer het best in welke ruimte past. Hou hierbij zeker rekening met de eigenschappen van elke vloer. Zoals een bekend is om zijn elasticiteit is de betonvloer gekend om zijn stevigheid. Hierdoor heeft elke vloer zijn eigen unieke uitstraling en eigenschappen. Wanneer je dit met elkaar combineert, krijg je een prachtig resultaat.

Pin It on Pinterest