Beton wordt allang niet meer alleen gebruikt voor de bouw van grote constructies. Het is nu overal te zien, zowel in interieur als in exterieur. Beton was oorspronkelijk vooral een ruwbouw materiaal dat men uit zicht wou houden maar naarmate de jaren is men de charme van zijn industrieel karakter meer beginnen te waarderen. Tegenwoordig zie je het dan ook vaak terug in vloeren, plafonds en zelfs muren. Wat zijn de voordelen van het gebruiken van beton in je interieur?

Ideeën voor het interieur

Je zou beton cire kunnen gebruiken, een pleistermateriaal met een betonlook. Het is geluiddicht en heel sterk. Het is zeker geen goedkoop materiaal maar door de dunne laag en sterke hechting kan het perfect in een bestaand interieur geïntegreerd worden zonder grote afbraakwerken.Betonnen werkbladen zijn erg populair aan het worden in de keuken en de badkamer. Dat is best logisch omdat een werkblad heel sterk moet zijn en een perfecte dichting moet bevatten, dit zijn 2 kenmerken die we bij beton terug zien. Wil je toch een betonlook in de badkamer dan kan je wel overwegen om tegels met betonlook te plaatsen. Deze hebben de look van beton en zijn bovendien compleet waterdicht.

Kleur en uitstraling

Maar natuurlijk is de kleur van het beton allesbepalend voor de uitstraling. Als je voor een industriële of zakelijke look gaat, dan is gitzwart de perfecte kleur voor jou. RAL 9005 om precies te zijn. Het is gemakkelijk om zwarte verf van de beste kwaliteit te kopen. Een veel gekochte kleur is de hierboven genoemde RAL-kleur. Er zijn veel American waaruit je kunt kiezen, bijvoorbeeld Sikkens en Drenth. Zoek je grondverf, hoogglans verf, of verschillende soorten muurverf, ze zijn allemaal online te krijgen bij bestel-verf.nl. Al deze verfsoorten zijn geschikt voor zowel binnen als buiten. Wil je meer inspiratie? Dan is het mogelijk om gratis blog op onze site te lezen waarin we je  inspireren met geweldige design ideeën.

Pin It on Pinterest