Hard water heeft een hoog calciumgehalte, wat geen effectieve warmtegeleider is. Wat betekent dit? Het betekent dat als er kalkaanslag ontstaat door de mineralen in je harde water, je waterverwarmer meer energie moet gebruiken om de gewenste temperatuur te bereiken.

Hogere energierekening

Uiteindelijk betaal je een hogere energierekening omdat de mineralen in je water het de waterverwarmer moeilijker maken om zijn werk te doen. We zijn het eens, dat is niet zo mooi. Een waterontharder voorkomt verdere kalkaanslag en geeft je waterverwarmer de kans om zijn werk efficiƫnt te doen. Als er geen kalkaanslag in de weg staat, kan het zelfs zo zijn dat je water zo warm wordt dat je de temperatuur moet aanpassen.

Het gebruik van een waterontharder betekent dat je energierekeningen zullen zijn waar ze moeten zijn, en dat je warmer en zachter water zult hebben.

Extra voordeel: Het gebruik van een waterontharder betekent dat je drinkwater niet langer een calcium/magnesium smaak heeft. Wie houdt er niet van beter smakend water?

Waterontharder en design

Het is belangrijk te weten dat een waterontharder zorgt voor een veel mooier design van je woning. Dit omdat het binnen in de douche bijvoorbeeld veel netter, schoner en mooier oogt. Dat komt omdat er geen kalkaanslag te zien is op de wanden en schermen in je badkamer. 

Gezondheid en water

Sommige mensen die een hoge bloeddruk hebben of een natriumarm dieet moeten volgen, aarzelen om een waterontharder in hun huis te gebruiken. Zij maken zich zorgen over de aanwezigheid van natrium in hun water.

De hoeveelheid natrium in water om te koken of te drinken is echter te verwaarlozen in vergelijking met de hoeveelheid natrium in de meeste levensmiddelen die je in de supermarkt koopt. Studies tonen aan dat natrium uit zacht water de cardiovasculaire risico’s van mensen niet verhoogt. Een waterontharder kan juist een natuurlijke en veilige hoeveelheid natrium toevoegen aan je dagelijkse voeding.

Als je wilt genieten van de vele voordelen van waterontharders, kijk dan op waterontharder4u.

Pin It on Pinterest