Ben je enthousiast geworden door het idee om een betonvloer te laten zetten, maar heb je toch een probleem met een aantal zaken die bij? Er zijn verschillende alternatieven mogelijk waarmee je wel de uitstraling en de functionaliteit van een betonvloer kunt hebben. Wil je graag weten welke dat zijn, lees dan snel verder in dit artikel.

Een gietvloer

Gietvloeren hebben verschillende voordelen ten opzichte van de betonvloer. Als het echter het geval is dat je vooral de robuuste uitstraling van een betonvloer aantrekkelijk vind, dan is het mogelijk om een gietvloer te overwegen. Een gietvloer is immers verkrijgbaar in nagenoeg elke denkbare kleur. Dat betekent dus ook dat een betonkleur tot de opties behoort.

Natuurstenen vloer

Ben je vooral gecharmeerd geraakt van het robuuste uiterlijk en de textuur van een betonvloer, dan is ook hier een alternatief voor mogelijk. Zo kun jij bijvoorbeeld overwegen om een natuurstenen vloer te laten zetten. Afhankelijk van het type natuursteen dat je kiest, zul je redelijk in de buurt kunnen komen van het robuuste uiterlijk dat kenmerkend is voor een betonvloer.

PVC vloer

Wanneer het gaat om een pvc-vloer, denken veel mensen aan laminaat achtige vloeren. Toch is niets minder waar! Pvc-vloeren bieden een enorme diversiteit aan kleuren en texturen. Zo kun je bijvoorbeeld een tegelvloer laten zetten van PVC, maar natuurlijk ook voor een pvc vloer kiezen met een betonprint. PVC vloeren zijn zachter en veerkrachtiger dan de gemiddelde betonvloer. Dit is dus ook iets om mee te nemen in je overweging. 

Heb je zelf nog andere idee├źn in het achterhoofd? Of misschien heb je zelf nog suggesties om toe te voegen aan dit artikel? Dan zouden wij je feedback bijzonder waarderen. Neem dan alsjeblieft contact met ons op via de contactpagina of door een mail te sturen. Alvast vriendelijk bedankt voor je bijdrage! 

Pin It on Pinterest