Meer dan ooit hebben we de tijd om dingen te veranderen aan ons huis. Het coronavirus zorgt er voor dat we met z’n alle ineens veel meer thuis zitten dan we gewend waren. We hebben nu dus ook meer tijd om thuis te klussen en eindelijk ons huis wat moderner te maken. Maar hoe kunnen we dit het beste doen? Beton en een praktische ruimte-indeling kunnen hierbij een uitkomst bieden.

Beton in huis

Je vraagt je nu waarschijnlijk af, hoezo is beton in huis modern? Nou, designbeton is tegenwoordig helemaal in. Het geeft precies het industriële karakter waar veel mensen naar op zoek zijn. We zien bijvoorbeeld steeds vaker betonnen werkbladen in keukens en in badkamers. Het is natuurlijk ook nog eens superfunctioneel. Een betonnen werkblad is namelijk enorm sterk en heeft een perfecte dichting. Bovendien kan beton ook gemakkelijk tegen de muren, plafonds en zelfs vloeren worden aangebracht. Dit zorgt, buiten de moderne sfeer, zelfs voor geluidsdichtheid en sterkte!

Ruimte creëren

Een compleet andere methode om je huis moderner te maken, is door je huis slim in te delen. Tegenwoordig is minimalisme helemaal in. Veel onnodige meubels in huis die niet praktisch zijn neergezet zorgen voor een rommelige uitstraling en laten je huis kleiner lijken. Neem het voorbeeld van een slaapkamer. Zelfs kleine slaapkamers worden vaak helemaal vol gezet met meubels in de breedte. Je kunt daarom bijvoorbeeld veel beter gaan voor een hoogslaper dan een normaal bed. Een hoogslaper zorgt ervoor dat je veel meer loopruimte over houdt in de slaapkamer, omdat het bureau onder de hoogslaper neergezet kan worden. Studenten kopen daarom ook vaak een hoogslaper. Zij wonen namelijk vaak in een klein huisje en moeten dus zo ruimtebesparend mogelijk zijn. Een hoogslaper biedt daar een uitkomst voor. Door dus goed na te denken over de indeling van een kamer en zoveel mogelijk ruimte over te houden, kun je dus al een moderne uitstraling geven aan je huis! Dus kijk eens rond in je eigen huis en bedenk eens wat alternatieven voor de meubels die je nu in je huis hebt staan.

Pin It on Pinterest