Een waterontharder zorgt dat er minder kalk in het water zit. Dit apparaat wordt geplaatst op de waterleiding. Het grootste deel kalk wordt nu uit het water gefilterd. Allemaal hartstikke mooi natuurlijk, maar wat heeft het nu eigenlijk voor zin? Om te beginnen hoef je niet bang meer te zijn voor witte vlekken als je bijvoorbeeld je betonvloer dweilt! Daarnaast heeft een waterontharder nog veel meer voordelen.

Wat voor een voordeel heeft een waterontharder?

  • Het grootste voordeel is natuurlijk dat een waterontharder de kalk uit het water haalt. Hierdoor profiteer je van meerdere voordelen. 
  • Je water is zachter en smaakt daardoor lekkerder.
  • Je bespaart energie doordat er geen kalkaanslag meer is op het verwarmingselement van onder andere je waterkoker en wasmachine. Je denkt nu misschien maar wat scheelt dat dan aan energie? Normaal zou de kalk een extra laagje op het verwarmingselement leggen waardoor het de warme tegenhoudt. Door het extra laagje krijgt het water minder snel de gewenste temperatuur en zal het apparaat er langer over moeten doen om het te verwarmen. Hierin zit dus onder andere het energieverbruik.
  • Je hebt minder schoonmaakmiddelen nodig. Doordat je nu geen last hebt van kalkaanslag heb je ook minder schoonmaakmiddel nodig. Hartstikke fijn natuurlijk! Geen witte spetters meer op je kranen en je douchewand!
  • Je verbruikt minder wasmiddel en hebt geen wasverzachter meer nodig. Nu er veel minder kalk aanwezig is door het gebruik van de waterontharder heb je geen wasverzachter meer nodig. Ook kan je nu wat minder wasmiddel gebruiken. 

Dit zijn wel de belangrijkste punten om op een rijtje te zetten wat betreft de voordelen van een waterontharder.

Een waterontharder kopen

Wil je een waterontharder kopen, zodat je voortaan geen last meer hebt van problemen als vlekken op de betonvloer? Dan is het aan te raden om je goed in de mogelijkheden te verdiepen. Er zijn diverse soorten waterontharders waaruit je kunt kiezen. Kies voor een waterontharder die goed bij jouw huishouden past. Dit is bijvoorbeeld ook afhankelijk van hoeveel water je moet gebruiken. Verdiep je daarom goed in de verschillende systemen die op de markt te krijgen zijn.

Pin It on Pinterest