Het is bijzonder leuk om je woning een nieuw stijl te geven. Wanneer je helemaal dol bent op Zuid-Frankrijk, dan is het mogelijk om de stijl van je woning een beetje die richting op te krijgen. We nemen het met je door in deze blog. Lees snel verder. 

Meubels / kleuren

Er zijn twee factoren waarmee je rekening moet houden voordat je meubels voor thuis kiest, als je van plan bent de Provençaalse stijl te integreren: het zijn verfijning en functionaliteit. De primaire nadruk ligt op het materiaal dat wordt gebruikt om de meubels te bouwen. Wij raden je aan licht getint hout te gebruiken, zoals walnoot, kastanje, essen, eiken. Het is toegestaan om rieten en gesmede onderdelen te gebruiken. 

De meest voorkomende kleuren zijn grijs en wit met kunstmatige verouderingsplekken. Breed gestoffeerde meubelstukken hebben meestal een kleurpatroon in gedempte tinten. In deze stijl moeten meubels de indrukwekken dat ze al meer dan een dozijn jaar in gebruik zijn. Voor de Provençaalse stijl is het gebruik van nieuwe synthetische materialen echter af te raden.

Accessoires / designbeton

Zonder verse bloemen en kamerplanten is de Provençaalse stijl onmogelijk. Voeg wat rozen, lavendel, alfalfa toe om je kamer te versieren. Veel huishoudelijke voorwerpen, textiel en interieurkleuren vertegenwoordigen de Franse liefde voor bloemen: borduurwerk in de vorm van plantenornamenten, pretentieloos smeedwerk, lijkend op kronkelende plantenstengels, zelfs serviesgoed versierd met plantenafbeeldingen.

Je kunt ook gebruik maken van keramische souvenirs, fotolijsten (perfect afgezien van de met keramiek beschilderde houten lijsten), vazen en kandelaars. De inrichting van de Provence is een indrukwekkende en ongewone mix van ruw bepleisterde muren, houten meubilair, een levendig kleurenpalet en een royale inrichting. Hier kan ook designbeton voor gebruikt worden. Dit komt ook vaak terug in accessoires. 

Adelijke sfeer

Met zoveel prachtige bestemmingen, is de Provence een zeer geweldige plek om te bezoeken. Maar afgezien van het feit dat het gebied bekend staat om zijn verbazingwekkende interieurdesign ook. Als je de oude stijl van een adellijk Europees huis wilt ervaren, dan kun je de stijl van de Provence proberen. Probeer gewoon de tips van hierboven te integreren in je design. Dan kom je een heel eind. En dit alles kun je natuurlijk ook transponeren naar de badkamer van je woning. Voor tips en advies kun je altijd terecht bij www.tonscholten.nl.

Veel succes en plezier met het inrichten van je woning! 

Pin It on Pinterest