Een opklapbed in je huis is een handige manier om meer woonruimte te creëren. Wanneer je houdt van woonbeton en industrieel design, dan is een opklapbed erg leuk om in huis te hebben. Ze zijn natuurlijk in verschillende variaties te krijgen waaronder een grijze of andere tint die goed past bij een industrieel design. We nemen even met je door wat de verschillende voordelen zijn van multifunctionele meubels in een industriële woning.

Meer woonruimte maken 

Het is erg fijn om te zien dat het mogelijk is om met een opklapbed meer woonruimte te maken in je woning. Veel studenten en starters die niet al te groot behuisd zijn maken gebruik van het opklapbed om hetzelfde aantal vierkante meters voor meerdere doelen te gebruiken. We hebben het dan ook wel over een multifunctioneel meubelstuk als we praten over een opklapbed. In de middag is hij opgeknapt en doet dienst als bank, terwijl ‘s avonds het meubelstuk dienst doet als bed.

Meer meubels die multifunctioneel zijn

Het is ook mogelijk om andere meubels op een multifunctionele manier te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een kast die uitklapbaar is en overdag als bureau gebruikt kan worden. Dit is natuurlijk ideaal bij het thuiswerken. Wanneer je gaat thuis werken is het erg belangrijk dat je een goede plek hebt om aan te werken. Dit hoeft niet te betekenen dat je ook echt daadwerkelijk een aparte kamer nodig hebt. 

Een andere manier om een meubel op een multifunctionele manier te gebruiken is deze voor meerdere zaken te gebruiken. Denk bijvoorbeeld aan een tafel waaraan je kunt eten maar ook waaraan je kunt werken,het hoeft niet een meubelstuk te zijn dat uitklapbaar is; gewoon puur een meubel voor meerdere zaken gebruiken is al een multifunctionele toepassing.

Meer ruimte door een illusie 

Veel woonontwerpers raden mensen aan om een licht palet te nemen in hun woning om zo de illusie op te roepen van meer ruimte. Ook een spiegel aan de wand heeft een duidelijke invloed op hoe wij de ruimtelijkheid van een kamer ervaren. Wanneer we gebruik maken van  bijvoorbeeld luxaflex, dan zul je niet hebben dat gordijnen voor de muur hangen en optisch de kamer kleiner maken. Bij het uitzoeken van meubels kun je ook uitgaan van een vormgeving die een bepaalde lichtheid uitstraalt in plaats van donkere meubels met een grove uitlijning.

Pin It on Pinterest