Wanneer je producten veilig wilt versturen, is het mogelijk om diverse zaken aan te schaffen die het logistieke proces wat dit betreft een stuk beter laten verlopen. Kijk snel met ons mee naar verschillende tips. De eerste die we je graag mee willen geven voor we het vergeten: 

pe foam! Dit is een verpakkingsmateriaal met een hoge kwaliteit. Je kunt het toepassen bij de verpakking van allerlei producten. Deze foam absorbeert schokken die tijdens het vervoer, voor kunnen komen. Zo kun je gemakkelijk producten verpakken die zeker de nodige bescherming nodig hebben. 

Primaire verpakking 

Om producten netjes bij de klanten thuis te krijgen, is het erg belangrijk dat er een goede primaire verpakking van de producten omheen zit. Het kan natuurlijk ook zijn dat je losse producten als aardappelen verkoopt, dan is de verpakking weer een heel ander verhaal, omdat je dan de aardappelen bijvoorbeeld naar een bedrijf stuurt die er een verpakking omheen doet. We gaan even van het scenario uit dat je zelf je producten in de verpakking doet. Glas, blik en plastic zijn favoriete materialen voor primaire verpakking. 

Secundaire verpakking

Wanneer we het hebben over secundaire verpakking, dan praten we over de pre foam waar we het zojuist hierboven over gehad hebben. Je kunt ook denken aan bubbeltjesplastic. Ook bestaan er plastic kussentjes gevuld met lucht die in verzenddozen gedaan worden, deze beschermen bijvoorbeeld elektronische producten die verzonden worden. Deze  verpakking is bedoeld om te zorgen dat de producten niet beschadigen tijdens het vervoer. Zo zijn deze opvulmaterialen, zoals ze ook wel genoemd worden,  bedoeld om krassen en butsen op de apparatuur te voorkomen.

Tertiaire verpakking 

Ten slotte hebben we dan de tertiaire verpakking. Hierbij kun je denken aan kisten en pallets die het mogelijk maken om het vervoer makkelijker en efficiënter te regelen. Kisten kun je gemakkelijk stapelen en dat scheelt weer ruimte, tijd en geld. 

Natuurlijk is het niet alleen heel efficiënt om deze verpakking te gebruiken, maar ook nog eens een keer heel veilig en slim, want de producten zijn beschermd tegen stoten, et cetera. 

Vind je het leuk om meer blogs te lezen, dan is het een idee om ook even de andere teksten op onze site te checken.

Pin It on Pinterest