Wanneer je een werkruimte gaat inrichten zijn er veel diverse stijlen te bedenken en te implementeren. De akoestiek wordt bij het stijlen vaak vergeten. Het is lastig werken wanneer er allerlei omgevingsgeluiden aanwezig zijn. Zo hoef je het flauwe koffiemachine grapje van je collega aan de overzijde van de werkruimte niet te horen bij jouw bureau. Daarom is het zaak om de akoestiek in orde te hebben. Let op onze tips hoe je dit voor elkaar krijgt. 

Open ruimte effect 

Bij het moderniseren van werkruimtes wordt er vaak gedacht om van de kleine hokjesmentaliteit af te stappen. Hierbij wordt te vaak blind gekozen voor open werkruimtes. Allemaal in het teken van meer transparantie, betere samenwerking en het creëren van een teamgevoel. Dat is een goede ontwikkeling, maar qua akoestiek is dit zonder ingrijpende maatregelen niet ideaal. Daarom zaak om bij het wijzigen van een werkruimte rekening te houden met de akoestiek. 

Akoestisch isolatie plafond 

De akoestiek in de ruimte heeft een belangrijk effect op de productiviteit en concentratie van de werknemer. Een van de beste oplossing is het laten plaatsen van een akoestische isolatie plafond. Door akoestisch spuitwerk te laten aanbrengen aan het plafond weerkaatsen geluiden een stuk minder, waardoor je uiteindelijk een stillere ruimte creëert.  

Geluidsabsorberende materialen 

Wanneer er veel galm aanwezig is dan kun je naast een akoestisch plafond ook diverse geluidsabsorberende materialen kopen. Deze zijn vaak in combinatie met een product te koop. Denk aan scheidingswanden die bestaan uit geluidsabsorberend materiaal of wandtegels en schilderijen met een extra geluid isolatiemateriaal aan de achterkant. Je hoeft dus niet bang te zijn dat je werkruimtes straks vol isolatiemateriaal staat. Deze zijn juist goed weg te werken met ludieke stijl en interieurproducten. 

Wat levert het meeste op? 

Wanneer je de ruimte niet kunt vullen met allerlei extra attributen, dan is het zaak om te kijken naar de aspecten die je het meeste resultaat zullen opleveren. We raden dan aan om te kijken naar de wanden, vloeren en plafond. Met een akoestiek geïsoleerd plafond kom je al heel ver, daarnaast zal de vloer en wanden een belangrijke rol spelen in het absorberen van geluid. 

Pin It on Pinterest