Beton en zonnepanelen Hoogeveen. De eerste kennen we al heel erg lang. Het wordt al decennia lang gebruikt voor gebouwen en dergelijke. De tweede, de zonnepanelen Hoogeveen, zijn wat nieuwer er meer recentelijk in the picture gekomen. Het wordt zoals je weet, gebruikt om energie op te wekken uit zonnestralen. Zonnepanelen Hoogeveen kunnen ook op een betonnen dak worden geplaatst. In deze blog lees je daar alles over. 

Betonnen dak

Een betonnen dak is precies wat het klinkt: een massieve plaat van beton die de bovenkant van je huis bedekt. Exacte specificaties variëren, maar de meeste betonnen daken zijn enkele centimeters dik. Om een dergelijk dak te installeren, bouwt een gespecialiseerd team eerst een raamwerk op het beoogde dak. Deze frames kunnen verwijderbare betonvormen zijn of op hun plaats blijvende isolatiebeton vormen, die gewoon deel gaan uitmaken van het afgewerkte dak. Vervolgens wordt een betonmengsel gegoten, door het geraamte verspreid en gewapend met stalen staven, die als een soort skelet dienen voor het uitgeharde beton. Hoewel platte daken het gemakkelijkst te maken zijn van beton, zijn ook complexe daken die in een helling lopen mogelijk. Deze opties maken betonnen daken geschikt om op vrijwel elke gewenste woonstijl passen, hoewel hellende daken veel meer engineering en design vereisen. Aannemers kunnen het dak bedekken met allerlei afwerkingen, tegels of shingles om het de gewenste uitstraling te geven.

Zonnepanelen op het dak

Je kunt zonnepanelen Hoogeveen op een plat betonnen dak hebben. Als je dak een hoek heeft van minder dan 5-6 graden, wordt er aangeraden om zonnepanelen Hoogeveen te plaatsen die een lichte hoek hebben. Wanneer de zonnepanelen Hoogeveen op een plat dak geïnstalleerd worden, zorgen de meeste installatie teams ervoor dat de zonnepanelen Hoogeveen een hoek van ongeveer 15-20 graden in zuidelijke richting krijgen voor het best mogelijke resultaat. Dit kan dus ook op een betonnen dak. 

Pin It on Pinterest