Er kunnen tal van dingen zijn waar je tegenaan loop in binnen je woning of bedrijfsruimte. Zaken die te maken hebben met isolatie en akoestische problemen (veel echo in een restaurant). Een systeemplafond komt met veel voordelen en biedt oplossingen voor problemen. Natuurlijk gaan we die even met je doornemen in deze blog. We raden je dan ook aan om snel verder te lezen. Erg leuk om te merken wat er allemaal wel niet mogelijk is. 

De voordelen van een systeem plafond

Een verbeterde akoestiek, geluiddemping en lagere energiekosten, wie wil dat nu niet? Het is mogelijk wanneer je gebruikmaakt van een systeemplafond. Doorgaans worden dergelijke plafonds op maat gemaakt. Je vindt ze op allerlei plekken waar er behoefte is. Denk daarbij aan kantoren, scholen, sportscholen, winkelketens en restaurants. Wanneer een ruimte qua inhoud een stuk kleiner is, zal deze ook veel gemakkelijker te verwarmen zijn. Daarnaast is het een plafond dat zorgt voor een reductie van galm. Als een ruimte groot is, wordt het een soort klankkast. Maak je de ruimte kleiner, dan wordt de galm minder. In combinatie met gordijnen, kleden en meubels zal galmoverlast verdwijnen. 

Andere handige opties 

We hebben zojuist al aangegeven dat gordijnen en kleden heel handig kunnen zijn om de akoestiek in een kamer te verbeteren. Andere opties zijn kunststof pads die bevestigd worden tegen de muur van een interieur. Deze vangen ook behoorlijk wat geluidsgolven op en voorkomen dat frequenties (meestal bas) zich kunnen opbouwen. 

Een andere manier is het aanbrengen van een spuitplafond / akoestisch plafond. Dit plafond absorbeert de geluidsgolven. Je kunt dit materiaal ook op de wanden van een kamer aanbrengen. Dit heeft hetzelfde effect: de absorptie van geluidsgolven. Met al deze oplossingen is het aan te raden om ook aandacht te besteden aan een goede invulling van de ruimte door middel van gordijnen, et cetera. 

Wil je meer weten over de oplossing van galmoverlast in je woning of bedrijfsruimte? Kijk dan eens op ludec.nl. Ze helpen je graag verder.

Pin It on Pinterest