Men definieert “VCA-training” als de vaardigheid, kennis of ervaring opgedaan door iemand die traint binnen een specifieke context, meestal een industriële. Specifiek gaat het bij “veiligheidsopleiding” om werknemers of zelfs personen die werkzaam zijn in de industrie en/of de bouw. Wat leer je allemaal tijdens een VCA cursus? Wat zijn de voordelen? Lees het in deze blog. 

Wat leer je tijdens een VCA cursus? 

Kennis en vaardigheden die nodig zijn om werk veilig uit te voeren en te voorkomen dat medewerkers gevaren veroorzaken die henzelf of anderen in gevaar kunnen brengen.

Ook het bewustzijn van en inzicht in gevaren op de werkplek en hoe deze te identificeren, te melden en te beheersen, maakt deel uit van de cursus. 

Wanneer werk unieke gevaren met zich meebrengt is een VCA-cursus erg handi. 

Velen in diverse bedrijfstakken maken gebruik van apparatuur die gevaren met zich meebrengt; die inherent zijn aan het gebruik ervan. Volgens VCA werk je altijd aan de hand van een checklist waardoor de veiligheid gewaarborgd wordt. 

Vorkheftruck training

Het is belangrijk om veilig met een heftruck te kunnen werken. Maar ook andere apparatuur, 

bijvoorbeeld schaarliften, hoogwerkers, zelfs ladders, steigers of aangedreven handgereedschap; om er maar een paar te noemen. Een veiligheidstraining voor werknemers is in vele gevallen noodzakelijk, zo kun je een werknemer instrueren en leren over de gevaren en hem of haar de juiste procedures aanreiken. 

Voordelen VCA-cursus

Er zijn veel voordelen verbonden aan een VCA-cursus:

  • Statistisch gezien, minder ongevallen!
  • Verhoogde efficiëntie en productiviteit
  • Verbetert de moraal van de werknemers
  • Minder tijd/manpower verspild aan supervisie en/of micromanagement

Dus waarom wachten tot het ondenkbare gebeurt? Zorg dat die VCA- cursus genoten wordt.

Pin It on Pinterest