Ben je nog op zoek naar het juiste materiaal voor je nieuwe overkapping? Dan raden wij aan om voor douglas palen te gaan. Het hout zorgt voor een goede basis. Naast dat het hout een duurzame optie is, is het ook nog eens sterk en gaat het jarenlang mee. Dit is wel zo fijn, aangezien je de kwaliteit van een overkapping zo lang mogelijk wilt behouden. Overigens is het materiaal ook goed te bewerken. Dit scheelt een hoop, aangezien je het hout dan gemakkelijk op de gewenste manier kunt uitzagen. Douglas palen hebben naast de juiste kwaliteit, een mooie uitstraling. De soort hout is dan ook razend populair voor het maken van een overkapping, schutting of iets zoals een tuinhuisje.

Een fijne ruimte om te zitten

In vergelijking tot een aantal jaar geleden wordt er steeds meer gekozen voor een extra zitplek in de tuin. Het maken van een overkapping is dan ook niet gek en zie je in vele tuinen terug. Het zorgt voor een gezellige sfeer én het creëert een extra ruimte waar je met vrienden en familie kunt zitten. Naast dat je gebruik kunt maken van douglas palen bij een overkapping, is het ook aan te raden om voor glazen deuren te gaan als afsluiting. Dit zorgt ervoor dat je nog steeds een ruimtelijk beeld hebt zodra de deuren gesloten zijn én er komt genoeg zon doorheen om je warm te houden. Vooral in de winter is het een goede toevoeging om deuren te hebben in je overkapping, aangezien je er dan ook kunt zitten. De glazen deuren sluiten mooi aan bij de douglas palen.

Bestand tegen diverse weersomstandigheden

Iets wat fijn is om te weten, is dat douglas palen bestand is tegen allerlei verschillende weersomstandigheden. Vooral in een land zoals Nederland waar we genoeg verschillende temperaturen en weersomstandigheden hebben, komt dit goed van pas. Denk aan strenge winters met veel hagel, of herfst met veel wind. Ook regen en zon zijn weersomstandigheden waar rekening mee gehouden moet worden. De kleur van douglas palen zal met de jaren wel wat veranderen, aangezien het meegroeit met de rest van de natuur.

Pin It on Pinterest