Het is wel zo makkelijk om een tuin te kunnen inrichten die meerdere decennia mee kan gaan. Dan is het dus belangrijk om de meerdere bouwmaterialen te gebruiken die dus zeer duurzaam zijn. Laten we snel verdere kijken naar de verschillende mogelijkheden. 

Ga voor beton 

Er zijn veel materialen waaruit je kunt kiezen om de basisstructuur van je tuin neer te zetten. Maar als we je een suggestie mogen doen, dan raden we je zeker aan om voor beton te gaan. Als je het gebruik voor bijvoorbeeld een schutting, dan is het zeker een afscheiding van je tuin die eigenlijk onverwoestbaar is. Ook voor de fundering van bijvoorbeeld een tuinhuis is het een prima materiaal. Kijk voor de verschillende bouwplannen. 

De betontegels 50×50 zijn vaak gebruikt en maken het makkelijk om een goede basis te bieden aan het design van je tuin. 

Ga voor duurzaam hout 

Er zijn talloze bronnen waar je hout voor je tuin vandaan kunt halen. Daarbij is het belangrijk dat het hout van een goede kwaliteit is. Je wilt ook dat het op een duurzame wijze verkregen is. Dat er dus bomen voor teruggeplant worden. Vroeger maalde men hier niet om, tegenwoordig is er hout met keurmerken te krijgen. Dat laatste geeft aan of hout al dan niet milieu-onvriendelijk verkregen is. 

Ga voor een interessant design

Je kunt het beste gewoon genieten van je tuin. Dat is soms wat makkelijker gezegd dan gedaan. Het is belangrijk om dan een goed design te maken. Je kunt dat later tijdens het concreet maken goed invullen. Zo weet je al snel een design te maken waar je jaren verder mee kunt. Zo’n design gaat ook niet snel vervelen. Om een gaaf design te kunnen ontwikkelen is het wel slim om ook eens verder te kijken dan je neus lang is. Daarom raden we je aan om online rond te kijken naar diverse voorbeelden van moderne voorbeelden. 

Wil je meer weten over design, beton, tuinen en verbouwen? Lees dan de andere publicaties op onze site. 

Pin It on Pinterest