Veel mensen hebben niet zeeën van tijd om bezig te zijn in de tuin. Toch willen ze wel in het mooie seizoen kunnen genieten van het buiten zijn. Hoe kun je nu een moderne tuin op een snelle en mooie manier realiseren? Wij nemen het natuurlijk met je door in deze tekst. Lees daarom snel verder en laat je inspireren door de handige tips die weergeven. 

Maak een mooie structuur in de tuin 

Het is belangrijk dat de tuin een duidelijke structuur heeft. Dat ziet er mooi uit en dan komt je tuin dus ook direct goed uit de verf. Je kunt het beste eerst een schets maken op papier hoe de tuin eruit moet komen te zien. Vervolgens is het belangrijk om goed straatwerk te laten leggen. Door gebruik te maken stapelblokken kun je heel snel een mooie structuur creëren in je moderne tuin. Zo maak je eenvoudig van stapelblokken diverse bloembakken en afkaderingen van je tuinperken. Voor de stevigheid kun je een fundering maken van cement daarop plaatsje de stapelblokken. Deze kun je vastlijmen met verschillende soorten lijm die er voor geschikt zijn. Je hoeft het niet te lijmen als je dat niet wilt. 

Mediterraanse tuin 

Wanneer je voor een meer natuurlijke tuin en niet zozeer voor een industriële tuin gaat, dan is het zeer leuk om ook een heleboel plekken in de tuin open te laten en niet alles dicht te Tegelen. Een alternatief voor stapelblokken zijn de natuurstenen die je ook makkelijk kunt stapelen. Het leuke van een mediterraanse tuin is dat deze doorgaans wat slordiger is dan een industriële of Japanse zentuin. Er zijn veel leuke objecten die je in de tuin kunt plaatsen: verroeste ijzeren onderdelen, terracotta potten, tegeltjes met mediterraanse bloemen, et cetera. 

Japanse zentuin

Wil je een beetje tot rust komen in je tuin, dan is het helemaal geen gek idee om te gaan voor een Japanse zentuin. Veel mensen denken dat deze tuin veel tijd vergt als het gaat over de realisatie ervan. Het is echter een tuin die ook relatief vlot concreet gemaakt kan worden. Materialen die een rol spelen zijn: natuursteen,  bamboe, grind en beton. Vergeet ook niet de mooie vijver. Misschien wil je niet de dure koi karpers, maar wat meer voordelige vissen. Laat je informeren over de verschillende soorten vissen die je zou kunnen uitzetten in je vijver. Een belangrijk visueel aspect van de Japanse tuin is dat er doorgaans behoorlijk wat grind in aanwezig is dat in bepaalde patronen geharkt kan worden. Dan krijgt de tuin echt een beetje die zenuitstraling.

Pin It on Pinterest